Per Lindvall

03

Skulptur, blandteknik

Idrottsvägen 2, 786 95 Dala-Floda
(Herrgården)
Tel. 070-480 03 67
E-post: per.lindvall@realtidmedia.se

Täljer och grejar med olika pinnar, och så kallad ”ämnsved”, men även andra material och ”fynd”. Jag ser det dels som ett sätt att försöka öka förädlingsvärdet av trä jämfört med skogsindustrins traditionella processer, dels som ett sätt att rensa huvudet. Motiven är inte sällan bibliska, vi lever ju i de yttersta av tider, så det kan hända saker. Men även andra associationer som kan dyka upp i huvudet kan komma till uttryck. Ibland blir det roligt men ibland obegripligt. Sådan är konsten.  Blir någon provocerad så är det inget som jag tar ansvar för, helst. Själva groggen, oftast en träklump, tillredes med en till två delar estetik spetsat med kryddorna provokation, historik, och någon nutida absurditet.

 

Bilder

  1. ”Mellersta Norrlands Fjälltrakter och Inland”
    Diameter 45cm, Höjd 20cm. Blandtekniken Prästen Ödmans gummistövlar formade av tiden och möjligen guds hand(?) bemålade tillsammans med tillhörande träskiva, samt lite ståltråd och stålull föreställades träd.
  2. ”Flykten från Egyptien – Skenande häst med sällskap vid en brant på Sinai-berg”
    Höjd 60cm, längd och bredd 30cm. Blandteknik, men mest täljning. 2024
  3. ”Bröstvärn” Längd 29cm, bredd 21cm, höjd 17cm. Ett stycke trä som huvudsakligen formgivits av Västerdalälven och slipats av framför allt Kärringforsens stenar. Stycket har sedan kompletterats av två ”inställningsknappar” i det för ändamålet lämpliga träslaget körsbär.