Ida Bergman

Besök: Aktivitetshuset, Ängsholsvägen 1, 78530 Gagnef

Jag arbetar med konst i många former och under de senaste åren har jag arbetat mest med att skapa rituella rum med hjälp av installation, skulptur, musik, film och performance.

Min kärlek till konsten började med måleriet och det är fortfarande min kreativa källa till glädje och favorit-ritual. I måleriet finns så mycket lust. Från ett mer fotorealistiskt måleri ville jag hitta ett sätt att fånga mina inre landskap och musiken i dem. Jag hittade hem i ett snabbt, flytande och impressionistiskt måleri och därifrån började ett helt nytt kapitel av intuitivt upptäcktsresande.

Mitt måleri är en ständig dialog mellan inre och yttre, nya och uråldriga världar, mellan människa och landskap, färg och musik.

På ett sätt är det en tredje värld, det är inte den fysiska, inte minnen, inte fantasier… utan en värld av möjligheter, mitt emellan där det undermedvetna får komma med förslag och materialiseras. Ibland blir mina målningar förverkligade i landskapet, som skulptur eller performance. Ibland blir mina skulpturer och performance målningar.

Jag är född 1985 och utbildad på Konstfacks Kandidatprogram i Frikonst. Jag har rest och bott på många platser men återvänder alltid till Gagnef för att finna lugn och kraft i landskapet som är mitt hem.

El mirador sin nosotros 2014, 350×140 cm Blandteknik
Just Another Diamond Day 2013 90×45 cm Blandteknik
Jaguar Moon 2015 2014 140x140cm Blandteknik
Hållö: The escape 2014 140x140cm Blandteknik